JC19 - Napló és történet 2. rész


Ebben a bejegyzésben Sky sorait olvashatjátok, amelyben összefoglalja 2019-es Jedi Camp sztorijának második felét. Ez volt az a rész, ahol már nem sok horror volt, viszont annál jobban sikerült kijátszani a karaktereket.

Nagyjából jól is felezi a két bejegyzés a tábor sztoriját: a innentől már nem sok horror lesz.
Ott tartott a történet, hogy a fejvadászok hármasa elhatározta, hogy provokálni fogja a Látót, és kelepcébe csalja. A provokáció konkrétan úgy történt, hogy kimentek arra a részre, ahol a térkép alapján a legparább dolgok szoktak történni. Megtalálták az egyik oltárt, majd Forrest és Croydon jó bőségesen lehugyozta. Aztán vártak. 
Hosszú időnek nem kellett eltelnie: az erdőben megjelent a Látó és zombi hordája.
Ezt a részt én még szerettem volna kicsit borzongatóra formálni, ezért háttérzenének a Trónok harca white walkereinek dallamait kértem. Zeráék rá is kerestek, ám a jelenet közben mégis Michael Jackson valamelyik feledhetetlen műve zendült fel, amikor a Látó jelzésére lerohantak minket a tudatkontroll alatt álló elveszettek.
Egy kicsit így más hangulata is volt rájuk lövöldözni a nerfgunnal, mint terveztük, de végülis ez a vidámpark-feeling is tudott működni. Miután Lee és Delan kilőttek egy fél falura való elveszettet, és elfogyott a lőszerük és a havasi gyopárjuk, vissza kellett vonulniuk. Az akció nem volt annyira sikeres: a zombik és a Látó elvitték Hedviget, Lee meg is sebesült az összecsapásban. 


A Jedik eközben már útban voltak Pápa, azaz az űrkikötő felé, abban a hitben, hogy a Látó nyilván meg akar lépni a bolygóról, most hogy felszámolták a rabszolgatelepét. Út közben találkoztak az Inassal, aki a Paloznakon látottak után elhagyta mesterét, és a saját irányzatot alapított. A beszélgetés közben elmondta, hogy volt itt még három ember, aki a Látóra vadászott. A Jedik kicsit meggondoltabbak voltak, mint a fejvadászok: sejtették, hogy ez jelent valamit. Az Erő útmutatását kérték. Egyikük azt érezte, hogy Veszprém felé kéne fordulni, hátha a Látó új szolgákat akar. Esetleg ott van még az idegenek, és szövetkezni lehetne velük. "Nyem" - súgta az Erő Hello Kitty hangon. A sugallat Shue-tól származott, aki már ismerte a tervet a két szál összekötéséhez.
A Jedik így visszatértek a Látó házához, amit átkutattak, felidézve a rabszolgáktól hallott beszámolókat. Megtalálták az áldozati serlegeket, amik első ránézésre is más bolygókról származtak. Mindegyikről volt leírás: hatalmas erőt érzett az, aki ebből ivott. Ennek volt több verziója: nagy hatalmú emberé volt, egy titkos lerakatból van, koncerten osztogatták 1 kreditért, és a többi. Lehetett látni, hogy nem mindegyik értékes. Volt azonban a Látó házában egy még ezeknél is különösebb lelet: egy holonet-adó, amiben volt egy rejtett szám. Csak egy módon járhattak a sötét ügy végére: hívást kezdeményeztek.
Egy kámzsás alak fogadta a hívást, aki Sonek úrként mutatkozott be. Mint kiderült, a gyűjtemény az övé, és nem akarta, hogy a Birodalom kezébe kerüljön. Ezen a jelentéktelen bolygón rejtette el, és egy helyi fickóra bízta, szigorú kikötéssel, hogy nem használhatja a serlegeket. A Jedik beszámolója alapján mégis ezt tette, és az Erőtől kapott hatalomtól megőrült. Sonek úr örült, hogy “szakemberek” találtak rá a leletekre. Javasolta, hogy öljék meg a Látót, aki túl veszélyes volt már ilyen hatalommal, és felajánlotta nekik a Látó állását: őrizzék ők a kincseket.

Természetesen a két Jedi eltérő lelkesedéssel fogadta ezt a lehetőséget. Egyikük, Grimi karaktere többet meg akart tudni erről, és bele akart menni a játékba, a másik veszélyesnek tartott Soneket és a serlegeket, és az elpusztításuk mellett érvelt. Az eredeti küldetésük végülis titkos Erő-kegytárgyak felderítése volt. És ha több is van? És ha Sonek tényleg veszélyes, nem lenne jobb ezeket begyűjteni? Nem lehetne használni őket a Jedi Rend feltámasztásához, és a Sith-ek elleni csapáshoz?
Volt némi indulat a párosban, de végül elnapolták a vitát, és elindultak, hogy kiiktassák a Látót.

A két fejvadász a korábbinál jóval kisebb magabiztossággal lopakodott a sötét erdőben. Hedvig nyomait keresték elsősorban, de készen álltak arra is, hogy végezzenek a Látóval és ministránsaival. A jelek szerint mindkét célpont egy irányba mozgott. Szinte kiugrott a szívük a helyéről, amikor fényt láttak a távolban. Óvatosan megközelítették a helyet, bármire felkészülve. 
Nos, mint kiderült, mindenre mégse sikerült felkészülni - Hedviget látták egy tisztáson, fénykarddal a kezében. Két csuklyás pasassal vitatkozott, akikre eléggé hasonlítottak a Jedikre. Lee nem fogta magát vissza a kérdésekkel. Mint kiderült, Hedvig valaha Jedi volt. Ki nem találnátok: az eredeti neve Tara Rainy, aki ezzel a szereppel a legtöbbször kijátszott karakterré vált a Campek történetében. Az a sztorija, hogy a JC09 sztorija után szögre akasztotta a fénykardot. Elment Hedvig néven pultosnőnek, aztán összejött Leevel, aki meg Jedikre vadászott. Hála Hedvig remek tanácsainak, Lee és Delan sose talált egyetlen Jedit sem, viszont serényen iktatták ki Birodalom által magára hagyott népre leselkedő gonosztevőket. Ilyen gonosztevő volt a Látó is, de vele a két vadász nem bírt el, így elhatározta, hogy még egyszer teljesíti egy Jedi Lovag szerepét, és szembenéz az őrült varázslóval. Ebben érték tetten a Jedik, akik szintén nem a higgadt diplomatikussággal kezelték Lee beszólásait. Hedvig húzta végül a legrövidebbet: az lett volna a terve, hogy eligazítja a két Jedit, hogy hol bújhatnak el, majd visszatér a pasijához és a haverjához. Ehhez képest lebukott az álcájával két birodalmi ügynök előtt, a két frissen talált Jediben nem igazán tudott bízni, a pasija pedig megígérte, hogy ha még egyszer meglátja, agyonlövi.
Így a sötét erdőben mindenki más irányba indult: a Jedik begyűjtötték a maradék elveszettet, a fejvadászok pedig felnyalábolták a Látó hulláját, hátha a Birodalom elfogadja ezt is eredményként.


Nem fogadta el. Egészen Veszprémig cipelték az oszlásnak indult testet, mire volt térerő. Felhívták a tartótisztet, aki még le is teremtette őket, és kilátásba került, hogy letartóztatják őket szabotázsért. A birodalmi úgy vélte, hogy valami random falusi holttestével akarják átverni. Forrest bele is zavarodott a magyarázkodásba, így a tiszt végül úgy döntött, hogy odaküldi az inkvizítorokat, meg pár rohamosztagost.
Lee és Delan ezen a ponton akadt ki. Elhatározták, hogy feldobják a Jediket, azok kinyírnak majd egy rakás inkvizítort, mire leterítik őket, közben felrobbantják a hajójukat, ezzel megrendezve a halálukat, aztán eltűnnek az alvilágban. Jó terv volt. Szereztek is egy talicskát Veszprémben, hogy ne kelljen cipelni a Látót Pápáig.

A fáradozásuk hiábavaló volt: a Látót nem vette komolyan a Birodalom, és a zavaros mese, hogy további Jedik támadtak rájuk, csak növelte a gyanút. Ráadásul elég nehéz lett volna megetetni velük, hogy a hajójuk magától robbant fel.
A két fejvadász végül úgy döntött, hogy ha a Jedik meg akarják támadni Pápát, akkor egy kis segítséggel kihúzhatják őket a pácból. Megtalálták a hajójukat, amit azóta már lefoglaltak. A kapcsolatfelvételhez ez is elég volt. Megállapodtak, hogy a két vadász segít bejutni Pápára, cserébe a Jedik kiviszik őket a bolygóról.
Lee és Forrest alaposan aláaknázott mindent, majd mesterlövész-fedezetet adott a két Jedinek. Ez gyakorlatban azt jelentette, hogy sörösdobozokat próbáltunk kilőni a nerfgunnal. Nem volt olyan menő, na.

Végül sikerült elhagyni a bolygót, bár a két Jedi nem volt valami jó arc: egy csomót szenvedtünk a tervvel, ők meg közölték, hogy örülhetünk, hogy nem nyírnak ki. Kitettek az első bolygón, és törölték az emlékeinket. Nem baj, Lee így legalább könnyebben fog csajozni. 


A Jedik újra felvették a kapcsolatot Sonek úrral, mely beszélgetés ezúttal is nélkülözte a finom tárgyalási technikákat. Világossá tették, hogy eszükben sincs olyan ereklyét nála hagyni, ami Erő-érzékennyé teszi az embereket. A titokzatos figura győzködte, fenyegette őket, de sikertelenül.
Ez vezetett ahhoz a helyzethez, hogy egy újabb félreeső bolygón a Jediket utolérte a balsors: egy fénykarddal felszerelt bérgyilkos támadt rájuk. Epic küzdelem volt az öt éveseknek szánt játékfénykarddal megvívni a két bottal, Grimi meg is sebesült, de a támadót végül sikerült hidegre tenni.  Grimi nem sokáig bírta már a menekülést. Társa végül szerzett italt a grálba, és megitatta, amitől Grimi jobban lett. Nem is bírt leállni. Sofud elvette a grált, és hogy egálban legyenek hatalom szempontjából, ő is ivott. Össze is vesztek rajta. Valahol menő jelenet volt, de ha nem ismerjük a kontextust, akkor lényegében azt látja az ember a videón, hogy két alkoholista összekap az utolsó korsó sörön. A végén Sofud megölte Grimit, és lelépett a grállal, egy vörösen villogó fénykardot lóbálva.

Ezt a sötét befejezést egyébként már ők találták ki. Én ott zártam volna a sztorit, hogy a két vadászt kirakják, és menekülnek Sonek és a Birodalom elől, de hát ők sötétebb epilógust akartak. Végülis horror sztori volt, nem?

Összességében, jópofa kis tábor volt, eléggé imprózott történettel, kevés emberrel, de azért működgetett. Valószínűleg a többiek is élvezték, abból kiindulva, hogy a másnap lőtt fényképekből Grimi milyen menő posztert csinált!


Megjegyzések