JC10 sztori 3: Forrás (a politikai összeesküvés szála)

Ebben a bejegyzésben tovább bonyolódik a JC10 története. A játékosok felderítik a politikai összeesküvés részleteit, és már közel is járnak a végkifejlethez, csak hát egy másik szálon meg elszabadul a pokol...

Előzmények:
A Chu’unthor a Külső Rendszerek egyik bolygójánál, a Truuzdannál vesztegelt. Már önmagában azért gyanakodva figyelték a hajót, amiért egyáltalán itt volt, így a hajót irányító Jedi Mester, Drako Techtus tudta, hogy pengeélen táncolnak. 
A Nubia, az egyik legbefolyásosabb „külsős” bolygó azonban arra kérte őket, hogy ők is jelenjenek meg a helyzetet tisztázó tárgyaláson, ezért amint lehetett, összeállított egy követséget a hajón tartózkodó tapasztaltabb, diplomáciában tehetséges Jedikből.

 A Centerpointon világossá vált, hogy a Corellia rendszer vezetői nem látják őket szívesen, és a régens, Tory Foster rögtön feléjük próbálja terelni az indulatokat. A Jedi követség tagjai végül úgy döntöttek, hogy szétválnak, és különböző feladatokat vállalnak az ügy rendezése érdekében. 
Mivel a régens tagadta, hogy valóban ki akarta hirdetni a Contemplany Hermit, egy csapat felajánlotta, hogy végére jár annak, hogy a hír hogy jutott a médiába, és ki az, aki esetleg manipulálni akarja a szektoron belüli politikai folyamatokat. E csapat tagjai között volt Willow Worisk, Galahad lovag és padawanja, Ewan Sae. Az egybegyűltek nagy nehezen jutottak egyetértésre, azonban felismerték, hogy mindenki számára előnyös, ha eljutnak a forrásig, így a csapat megkapta a megbízást.
Rövid sajtóelemzés után megállapították, hogy először a Unity nevű, a Köztársasággal szimpatizáló csatorna közölte le a hírt, titkos forrásra hivatkozva. Úgy döntöttek, személyesen kérdezik ki a szerkesztőt „titkos forrásról”, így elindultak a Corellia fővárosába, Coronet Citybe. 
A szerkesztőségben elmondták, hogy ők sem tudnak sokat, csupán a szenzáció miatt közölték le a cikket. A sztori egyik sztárriporterüktől, Ury Stahntól származott, aki már többször hozott komoly híreket. Stahn azonban a cikk leadása óta nem jött be dolgozni, és senki nem tudta, hol van. A Jedik megkapták Stahn címét, majd elindultak, hogy még a rendőrség előtt találják meg a riportert. Stahn lakásán csak a barátnőjét találták, aki szintén aggódva kereste a férfit. Elmondta, hogy Stahn enyhe alkoholista, és szenvedélyének Coronet City alsóbb szintjein, a Zöld Hajó nevű, eldugott lebujban szokott hódolni, amikor el akart bújni a külvilág elől. 
A Jedik megtapasztalhatták, hogy milyen Coronet sötétebb arca, ahogy a Zöld Hajót keresték. Az alsóbb szinteken ugyanolyan veszélyes alakok bújtak meg, mint a Coruscanton, így nem csodálták, hogy Stahn ilyen jól el tudott tűnni. A kocsmában némi nyomozás után megtudták, hogy a riportert nem csak „szakmai ártalom” miatt lehetett jó kapcsolatban a maffiával, ami minden valószínűség szerint ezen a helyen rendezte be az egyik főhadiszállását. A kocsmából egy titkos ajtó egy szűk sikátorokból álló labirintusba vitt, ahol minden valószínűség szerint Stahn rejtőzött valahol. Viszonylag feltűnésmenetesen sikerült átjutni a titkos ajtón, és egy rövid keresés után megtalálták a fegyveresek által őrzött férfit. 

A riporter rettegett attól, hogy előbb-utóbb valamelyik kormányhivatal, vagy titkos szervezet le fog rá csapni. Nem gondolt bele, hogy milyen következményekkel jár majd, ha leadja a cikket. Ha ugyanis a következtetései helyesnek bizonyulnak, akkor lebuktatott egy nagy volumenű összeesküvést, ami biztosan bosszút akar majd állni. Nem csoda, hogy nagyon megkönnyebbült, amikor megtudta, hogy a Jedik találták meg őt elsőnek. Készségesen elmondta, hogy egy kódolt hangfelvétel jutott el hozzá a Unity egyik titkos csatornáján keresztül. A csomagnak nem volt címzettje, és a szabályok szerint a központba kellett volna jutnia. 
Stahn azonban nem bírt a kíváncsiságával, és lejátszotta a felvételt. Két ismeretlen személy, egy drall nőstény és egy seloniai hím konspirációja volt rajta, akik az Ikervilágok lerohanását tervezték. Mivel száz évvel korábban már volt erre precedens, Stahn úgy gondolta, hogy komolyan kell vennie a „Csirkeláb hadművelet” néven emlegetett kísérletet. A katonai erő felvonultatása azonban nem volt elég, hiszen a hadműveletet kizárólag politikai krízisen keresztül lehetett kivitelezni. A felvétel alapján a drall vállalta magára, hogy elintézi a Köztársaság politikai kiszorítását a térségből. Ezt egyedül a Contemplanys Hermin keresztül lehetett megoldani, így Stahn úgy döntött, hogy azonnal megkongatja a vészharangokat. Ő maga sem számított rá, hogy ekkora sikerrel. A Jedik elküldték a felvételt a CorSecnek, hátha képesek lesznek azonosítani a beszélők hangját. Néhány óra múlva megkapták az első eredményt: a felvételen hallható nő nem más, mint a Drall egyik neves arisztokratája, Ellen. 

További eredmények azonban nem érkeztek. A válság tovább eszkalálódott, ami terrortámadásokkal és politikai válaszcsapásokkal járt. A Jedik tudták, hogy nem várhatnak tovább. Azonnal elindultak a Drallra, abban a reményben, hogy Ellen lebuktatásával sikerül leállítani polgárháború felé sodró folyamatokat. 
A Drallon egyáltalán nem volt könnyű megtalálni Ellent. A nő elhagyta a birtokát, és egy rivális klán segítsége kellett ahhoz, hogy rátaláljanak arra a szalonra, ahol az arisztokrata és kísérete tartózkodott. A Jedik szembesítették Ellent a felvétellel, de a nő határozottan tagadott mindent, és azt állította, hogy a felvétel hamis. A kihallgatása gyakorlatilag lehetetlen volt ekkora nyilvánosság előtt, és ezt ő is tudta. Végül utasította az őreit, hogy dobják ki a Jediket, akik úgy döntöttek, hogy igyekeznek diplomatikusak maradni. 
Nem sokkal azután, hogy elhagyták a szalont, megszólalt a vészriadó. Visszarohantak a szalonba, és a jajveszékelő drallok között megtalálták Ellen holttestét, akivel valamilyen speciális lőszer végzett. Biztosak voltak benne, hogy a merényletnek köze van az összeesküvéshez, így azonnal nyomozásba kezdtek. A szalon teteje nyitott volt, azonban sugárpajzs védte, így a szabvány mesterlövészpuskákat ki lehetett zárni. A bemeneti nyílás szöge alapján azonban a merénylő kívülről, egy környező épületből adta le a lövést. A golyó szinte teljesen megsemmisült, csak pár apró szilánk maradt utána, amiket csak nehezen lehetett azonosítani. 
Meccah, a drall főváros rendőrsége kiemelt jelentőséggel foglalkozott az üggyel, és azonnal megkezdődtek a laborvizsgálatok. A Jedik eközben megvizsgálták a környező épületeket. Három gyanúsat találtak: egy kormányépületet, egy magasabb lakóházat, valamint egy üzemet. A felvétel alapján Ellennek komoly politikai befolyása volt, ezért nem volt kizárható, hogy egy hivatali épületből is leadhatták a lövést. Azonban a helyszín és a felvételek vizsgálata után a hivatalt kizárták a lehetséges pozíciók listájáról. A lakóépületbe könnyű volt bejutni, és túl sokat nem is kérdezősködtek, ha idegent láttak. Ez alapján nem volt itt nehéz lövészpozíciót találni, ám egy profi mesterlövész azzal is tisztában volt, hogy épp emiatt megzavarhatják. A karbantartó kihallgatása után ezt az épületet is kizárták. Az üzem azonban egyre gyanúsabbá vált. Az őrség egyáltalán nem volt hajlandó beengedni őket, olyan utasításokra hivatkozva, amik elvileg érvénytelenné váltak válsághelyzetben. Az üzem vezetősége azonban nem tartotta válsághelyzetnek, hogy esetleg közük lehet egy gyilkossághoz, így a rendőrség és a Jedik kívül maradtak. A Jedik tudták, hogy mire a drallok engedélyt szereznek a házkutatáshoz, nem maradnak nyomok. A nyomozás utolsó hasznos információját tehát csak a laborból kaphatták. 
A rendőrség elmondta nekik, hogy a golyó bizonyára egy speciális puskából származik, ami igen drága, és csak nagyon kevesen használják. A térségben hivatalosan kizárólag a CorSecnek lehet pár, bár a feketepiaci elterjedtsége nem ismert. Annál, hogy rendkívül felkészült merénylőről van szó, fontosabb hír volt, hogy a Selonián is meggyilkoltak egy vezető személyiséget. Bár a módszer más volt, a tettest nem kapták el. Nem volt kizárható, hogy politikai gyilkosságsorozatról van szó, a célpontok pedig az Ikervilágok lehetséges megszállóinak vezetői. Ez esetben pedig a következő célpont csak Tory Foster, a koréliai régens lehetett.  

A Jedik jelentést tettek a Chu’unthornak. Techtus tájékoztatta őket a rendszerben történt további problémákról: a Coronetben történt terrortámadásban meghalt a CorSec vezetője, így a koréliai biztonsági erőkre nem támaszkodhattak. A szervezet új vezetője, Galen Tyrol a terroristák után nyomozott, Foster pedig kihirdette a Contemplanys Hermit, így a Köztársaság nevében már nem cselekedhettek. 
A Taluson azonban egy renegát GBE alakulat és ügynök csatlakozott hozzájuk, akik nem hivatalosan, de részt vettek a nyomozásban. Techtus megkérte a Jediket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az ügynökkel, Dack Bauerrel, aki talán segíthet a merénylő felkutatásában, mielőtt az eljut Fosterig. Mint a beszélgetésből kiderült, Bauer meglehetősen sokat tudott Ellenről, mivel az ő kastélyában kémkedett. Ellennél gyűltek össze a rendszer ultra-nacionalista gondolkodói, akik közül sokan hajlottak rá, hogy akár erőszakkal behódoltassák az Ikervilágokat, és kiűzzék róluk a békefenntartó GBE-t. 
Ellen egy seloniai terroristával, Samandersszel állt kapcsolatban. Bauer kihallgatta egy beszélgetésüket, és a Unityn keresztül próbálta kijuttatni a Szenátusnak. Mint kiderült, később pont ez az üzenet robbantotta ki a botrányt, amiről Bauer már nem tudott sokat, mivel az üzenet elküldése után megpróbálták megölni. Az ügynök gyanította, hogy a felettese, Saul Tigh buktatta le, és épp azért ment a Talusra, hogy végére járjon az ügynek. Tigh azonban Coronetben volt a robbantás idején, és jelenleg az életéért küzdöttek. Úgy tűnt, az összeesküvők közül valaki át akarta venni az irányítást. 
Mivel a robbantást talusiak vállalták, és a merényletsorozat is az Ikervilágok érdeke volt, gyanúsak voltak. Azonban Bauer úgy vélte, hogy ők nem képesek kivitelezni egy ilyen hadműveletet, illetve az üzem, ahonnan valószínűleg lelőtték Ellent, tudomása szerint titokban a CorSec tulajdona volt. Elképzelhető, hogy a CorSec, de legalábbis Tyrol is az összeesküvők közé tartozott? Vagy a CorSecbe beépült valaki? Tény, hogy a Jedik eljuttatták a Stahn-felvételt a CorSecbe, így elképzelhető, hogy a szervezet úgy döntött, hogy titokban elkezdi a tisztogatást, és a Hermi csak ahhoz kellett, hogy a Köztársaság jogászai ne legyenek útban. Azonban amíg nem voltak tisztában a szükséges tényekkel, nem zárhatták ki, hogy a régens veszélyben van. Techtus egyetértett abban, hogy a csapat legfontosabb dolga most a merénylő kézre kerítése, és régens védelme.   

Coronetben szinte tapintható volt a feszültség. A csapat megkereste a régenst, hogy felajánlja a védelmét, azonban Foster nem szívesen tudott maga mellett Jediket, így csupán egyiküknek engedte, hogy közel maradjon. A nyomozást viszont engedélyezte. 
A Jedik úgy döntöttek, hogy a különleges fegyveren keresztül próbálják megtalálni a bérgyilkost. Arra következtettek, hogy még ha valamilyen ügynökség támogatja is, az csak akkor van biztonságban, ha kiszervezi a küldetést, így a fekete piacon keresztül esetleg le lehet nyomozni a fegyvert. Az alvilágban szinte lehetetlen volt hozzájutni ilyen lövedékkel működő puskához, csupán egy fazon foglalkozott ilyen áruval. Azzal keresték meg, hogy ők is ilyet szeretnének venni. A zöldségesként dolgozó illegális fegyverkereskedő kemény dió volt, láthatólag tudta, hogyan kerülheti el, hogy rábizonyítsanak bármit. Az Erő ellen azonban nem tudott felkészülni. A Jedik hamarosan megbizonyosodhattak róla, hogy nála hozzá lehet jutni olyan fegyverhez, amilyennel Ellent meggyilkolták, és hogy az elmúlt hetekben már eladott egy ilyet egy tralusi fickónak. 
Míg Worisk és Sae tárgyaltak vele, a Galahad lenyomozta a „zöldségest”, aki korábban a CorSec egyik fegyverraktárában dolgozott. Úgy döntöttek, hogy ráijesztenek azzal, hogy lebukott, hátha együttműködésre lehet bírni. Azonban tévedtek: a pasas még mindig a CorSecnél volt. Elmondta, hogy a maffiát próbálják elkapni azzal, hogy titokban fegyvereket adnak el nekik. Ezek a tranzakciók azonban lekövethetők, és bizonyítékul szolgálnak a későbbi akciókhoz és vádiratokhoz. Épp ezért volt benne biztos, hogy a személy, akinek eladta a fegyvert, tralusi okmányokat fog használni. Természetesen könnyen elképzelhető volt, hogy személyazonosságot váltott már, mióta megvette a fegyvert. Azonban a Coronetben történt robbantást is egy az Ikervilágokról származó csoport vállalta magára, így elképzelhető volt, hogy egy orgyilkos is ezt az identitást választja. 
A Jedik titokban feltörték a légforgalmi adatbázist, abban a reményben, hogy megtalálják benne a bérgyilkos nyomait. A tralusi férfit kerestek, aki a Drallról érkezett az elmúlt pár órában. Feltételezték, hogy a merénylő egyedül utazik, így kihúzták a csoportos utazókat. Alig pár hajó maradt, amit még le kellett nyomozni. Találtak egyet, amiről egy mélyebb keresés után kiderült, hogy lopott volt, mégpedig a CorSec állományából. A hajót azonban nem a teljes biztonsági szolgálat körözte, csak a speciális ügyek osztálya. Már biztosak voltak benne, hogy a CorSec valahogy érintett az ügyben, azonban nem maradt rá idejük, hogy ezzel foglalkozzanak. Azt remélték, hogy a jármű elvezeti majd őket a tulajdonoshoz, anélkül, hogy a CorSecet be kell vonják. 
A kikötőben lévő hajó komoly biztonsági rendszerekkel volt ellátva, és hosszú ideig tartott, mire fel tudták törni a biztonsági kódokat. A hajó azonban üres volt. Teljesen. A Jedik rádöbbentek, hogy a bérgyilkos végig az orruknál fogva vezette őket: pontosan tudta, hogy milyen nyomokon keresztül jutnak el hozzá, és úgy rendezte, hogy ők a lehető legtávolabb legyenek, amikor ő lecsap… Rémülten hívták a régens testőrségét. 
A merényletkísérlet már megtörtént, azonban a lövész hibázott, és az utolsó pillanatban egy testőr Foster elé tudott ugrani, és testével felfogta a lövést. Az ott lévő egyetlen Jedi és a koréliaiak üldözőbe vették a merénylőt, de valahogy akadályozták egymást, ezért a pasas meg tudott lépni. Úgy tűnt, a bérgyilkos eltűnt, legalábbis a CorSec szemei elől. A Jedik csapata azonban nem adta fel. 
A menekülő nyilván nem számított rá, hogy a helyi erőkön kívül ők is üldözőbe veszik majd, ezért kapkodni kezdett. Szemtanúkat hagyott, nyomokat, amiket az Erő segítségével követni lehetett. Végül Galahadék elfogták a bérgyilkost, akit később Bauer azonosított: ő volt a Sakál, egy régóta keresett, sötét útra lépett GBE ügynök. 
A Sakál a Jedik foglya volt, ezért ők formáltak jogot rá, hogy kihallgassák. Hogy együttműködést mutassanak, a kihallgatáson részt vehetett a régens, Tory Foster is, aki a bérgyilkos azonnali kivégzését követelte. A merénylő magabiztos volt. Sem a megbízóját, sem a további célpontokat, sem a kiválasztásuk okát nem volt hajlandó elárulni. A Jedi Lovagok végül úgy döntöttek, hogy mivel lehetséges, hogy a CorSec is belekeveredett a politikai gyilkosságokba, jobb, ha nem hagyják itt Fosternek és Tyrolnak a Sakált, aki végül a Chu’unthorra került. 
A merényletsorozat tovább mélyítette a krízist. Foster számára nyilvánvalónak tűnt, hogy az Ikervilágok a másik három bolygó kormányait akarják kiirtani, így úgy érezte, nem tehet mást, mint hogy kihirdesse a szükségállapotot, és elindítsa a – Tyrol által korábban már javasolt – Ikervilágok katonai megszállását. Ezzel kitört a polgárháború a Corellia rendszerben. A Jedik számára azonban mégsem ez volt a legnagyobb tragédia. Hamarosan szembe kellett nézniük vele, hogy a válság begyűrűzött a soraik közé is, és olyan nagyra tartott Lovagokat is áldozatul szed, mint Aaron Ghant…   

Megjegyzések